Υγειονομική κάλυψη της ανάβασης της “Στράτας του Ψηλορείτη”

Μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Λιβαδιωτών «Ο Τίμιος Σταυρός», της ενορίας και των φορέων της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδείων και με την άψογη συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024 η υγειονομική κάλυψη της ανάβασης της “Στράτας του Ψηλορείτη”.

Εκατοντάδες περιπατητές ξεκίνησαν την πεζοπορία απ το μεγαλύτερο οροπέδιο των Λιβαδείων, στα 1.700 μέτρα υψόμετρο, σε μια μοναδική ορειβατική διαδρομή, με εκκίνηση από το καταφύγιο, στο «Λάκκο του Μυγερού» ακολουθώντας τη συντομότερη, ασφαλέστερη και ειδικά διαμορφωμένη με πέτρα, πάνω στα χνάρια των βοσκών, στράτα του Ψηλορείτη, η οποία οδηγεί στην υψηλότερη κορυφή του, στα 2.456 μέτρα, με θέα που κόβει την ανάσα κι απλώνεται σ’ ολόκληρη την Κρήτη και τα γύρω νησιά.

Στη θρυλική αυτή κορυφή που στέκει το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού και με την παρουσία πλήθους περιπατητών πραγματοποιήθηκε Θεία λειτουργία νωρίς το πρωί και με το τέλος αυτής ο κόσμος πήρε το δρόμο της επιστροφής.

Οι Εθελοντές της Ομάδας μας μαζί με τους ΣυνΕθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παρείχαν τις Πρώτες Βοήθειες όπου υπήρξε ανάγκη και μερίμνησαν ώστε όλοι οι περιπατητές να επιστρέψουν με ασφάλεια από το βουνό.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Λιβαδιωτών «Ο Τίμιος Σταυρός» για την εμπιστοσύνη και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηρακλείου για την συνεργασία και την φιλοξενία!